Facebook biznis stranica služi kao slika vašeg brenda na društvenim medijima. Njen izgled može uticati na to kako potrošači percipiraju vaše poslovanje.

 

facebook biznis stranica

Facebook Ads platforma prvobitno je uvedena 2007.

Ova inicijativa je omogućila kompanijama da kreiraju profile (slične privatnim nalozima) i počnu da objavljuju i komuniciraju sa svojim potrošačima — preteča generacije lidova na popularnoj društvenoj mreži.

Ovih dana, oglašavanje na Fejsbuku je i dalje uspešan pristup angažovanju i generisanju potencijalnih klijenata za preduzeća u različitim sektorima.

Facebook biznis stranica – veliki komercijalni potencijal

U Facebook-ovom sve većem broju korisnika, postoji i mnogo komercijalnih potencijala.

26% korisnika Fejsbuka koji su kliknuli na reklame je kupilo proizvod ili uslugu.

Povrh svega, Facebook nudi razne stilove oglasa i funkcije koje će vam pomoći da podignete prepoznatljivost brenda, povećate interakciju sa potrošačima i generišete potencijalne klijente.

Facebook biznis stranica preuzela dominaciju

LinkedIn je dugo vremena bio glavna društvena stranica za prikazivanje kompanija i privlačenje novih klijenata. Međutim, više nema dominaciju u oblasti „društvenih medija za kompanije“.

Problem je u tome što usmeravanje saobraćaja i stvaranje potencijalnih klijenata nije tako jednostavno kao što se čini.

Preko 160 miliona kompanija, prema Facebook-u, koristi ovu stranicu za interakciju sa svojim potrošačima.

Sa sve više firmi koje svakodnevno uče kako da koriste Facebook marketing, mreža postaje sve zauzetija, tako da ćete morati da pronađete strategije kako biste se istakli. Osim toga, postoji nekoliko pogrešnih koraka koje treba izbegavati ako ne želite da sabotirate svoj Facebook marketinški pristup.

Tekst koji sledi će proći kroz različite strategije za generisanje potencijalnih klijenata, uključujući i kako koristiti Facebook za marketing.

Evo 5 praktičnih i odličnih Facebook saveta za stvaranje potencijalnih klijenata.

1. Doterajte svoju Facebook biznis stranicu

Provedite vreme poboljšavajući estetiku svoje Facebook stranice pre nego što se upustite u osnove promocije ili prodaje. To bi trebalo da bude jedan od temelja vaše Facebook marketinške strategije.

To je zato što vaša stranica služi kao slika vašeg brenda na društvenim medijima.

Izgled vaše stranice može uticati na to kako potrošači percipiraju vaše poslovanje i komuniciraju sa njim, slično kao što spoljašnjost maloprodaje utiče na saobraćaj.

Ne mora biti teško da podesite svoj nalog i uđete u upravljanje Fejsbukom.

Da biste započeli, trebaće vam najbolja slika profila koja simbolizuje vaše poslovanje, privlačna naslovna fotografija, personalizovano dugme za poziv na akciju koje poziva posetioce da preduzmu određene radnje i sveobuhvatan i ažuran odeljak „O nama“.

Imajte na umu da je ovo opšti kriterijum.

Možda ćete morati da izmenite više stvari na svojoj stranici kako bi odgovarale vašim proizvodima ili brendu, što može zahtevati pomoć stručnjaka za Facebook marketing.

Angažovanje Facebook marketinške kompanije je još jedna odlična alternativa ako verujete da je vašoj stranici potrebna potpuna promena.

2. Uložite vreme i trud u Facebook marketing

Facebook oglašavanje je jednostavan i uspešan pristup za dosezanje veće publike i pretvaranje te publike u potencijalne klijente.

Omogućava vam da svojim oglasima ciljate određenu grupu pojedinaca u određenom vremenskom periodu.

Nalazite se na fantastičnoj platformi, iako ćete morati da platite da poboljšate svoj sadržaj i pokrenete svoje reklame.

Između svih platformi za plaćene oglase, marketinški profesionalci su otkrili da Facebook daje veliki povrat ulaganja.

Ads Menadžer će vas provesti kroz procedure ako ste tek počeli da prikazujete oglase ili imate pitanja o tome kako da koristite Facebook za oglašavanje.

3. Pokrenite Facebook oglase za generisanje potencijalnih kupaca

Iako su Facebook oglasi za generisanje potencijalnih kupaca slični idejama iz prethodnog paragrafa, oni su jedinstveni oblik oglasa koji zahtevaja poseban unos.

Možda se pitate šta izdvaja Facebook oglase za generisanje potencijalnih kupaca od ostalih. Kratak odgovor je da su predstavljeni na potpuno drugačiji način.

Ovi oglasi su vrsta obrasca koji omogućava korisnicima da daju kontakt informacije i ostaju na stranici Facebook-a.

Ovaj tip oglasa može pomoći vašem preduzeću u generisanju potencijalnih klijenata na različite načine.

Nećete morati da dizajnirate ili optimizujete landing stranicu.

Pomaže ljudima da popune polja obrasca prikupljanjem informacija sa njihovih Facebook profila, čineći proceduru jednostavnom – veća je verovatnoća da će ih korisnici završiti jer su to unapred popunjeni obrasci.

Takođe je korisno za dobijanje informacija koje vam mogu pomoći da bolje razumete svoju ciljnu publiku.

4. Unesite kreativnost u svoje promotivne objave

Marketing stručnjaci uživaju u prodaji i promociji na Fejsbuku jer je to mesto gde su mase — 1,84 milijarde korisnika dnevno širom sveta.

Međutim, kada je u pitanju gledanje reklama na njihovim vremenskim linijama, izgleda da se pojedinci ne osećaju isto.

Prema istraživanju 74% korisnika veruje da ima previše reklama i da su reklame na koje nailaze „nametljive, ponavljajuće i irelevantne“.

Ovo ne znači da je korišćenje Facebook-a za oglašavanje besmisleno.

Objavljivanje promotivnog sadržaja na društvenim mrežama i dalje može biti korisno, ali morate biti inventivni.

Dodajte fotografije svojim objavama koje generišu potencijalne klijente da biste ih učinili privlačnijima i poboljšali svoje veštine Facebook marketinga.

Prema trenutnim statistikama, ova vrsta medija generiše 179 odsto veću interakciju od drugih vrsta medija, pa može biti od koristi.

5. Koristite Facebook video snimke da biste naveli korisnike da saznaju više o vašim ponudama

Nije lako kreirati video zapise visokog kvaliteta za medijske platforme.

Uključujući video zapise koji traju samo 15 sekundi, potrebno je mnogo vremena, rada i resursa da se naprave.

Međutim, vaši napori neće biti beskorisni, jer video snimci mogu pomoći privlačenju novih kupaca.

Evo zašto: više od polovine kupaca bi želelo da vidi više video postova brendova koji im se dopadaju, 84% marketing stručnjaka veruje da su video snimci korisni za generisanje potencijalnih klijenata, video snimci na društvenim mrežama pomogli su velikom broju stručnjaka u pridobijanju novih klijenata.

Facebook biznis stranica: Ključni alat za uspeh vašeg poslovanja na društvenim mrežama

Facebook biznis stranica - 5 načina da je najbolje iskoristite facebook biznis stranica

Šta je Facebook biznis stranica i zašto je važna

Facebook biznis stranica je posebna vrsta stranice na društvenoj mreži Facebook koja je namenjena promociji i predstavljanju vašeg poslovanja, brenda ili organizacije. Ova stranica omogućava vam da komunicirate sa vašom ciljnom publikom, delite relevantan sadržaj, pružate informacije o proizvodima i uslugama, kao i pružate podršku kupcima.

Facebook biznis stranica je esencijalni alat za izgradnju i održavanje prisutnosti vašeg brenda na društvenim mrežama.

Kreiranje i podešavanje Facebook biznis stranice

Kreiranje Facebook biznis stranice je jednostavan proces. Samo pratite uputstva na Facebook platformi i unesite sve relevantne informacije o vašem poslovanju, kao što su ime, adresa, kontakt informacije i radno vreme.

Dodajte i vizuelne elemente, poput profilske slike i naslovne fotografije, koje će predstaviti vaš brend na najbolji mogući način.

Objavljivanje sadržaja na Facebook biznis stranici

Ključni deo uspešne Facebook biznis stranice je redovno i kvalitetno objavljivanje sadržaja.

Delite zanimljive članke, slike, video snimke i druge vrste materijala koji su relevantni za vašu ciljnu publiku. Održavajte raznolikost sadržaja kako biste zadržali interesovanje vaših pratilaca i podstakli ih da se uključe u interakciju sa vašom stranicom.

Angažovanje sa publikom na Facebook biznis stranici

Vaša Facebook biznis stranica treba biti interaktivna i otvorena za komunikaciju sa vašom publikom. Ohrabrujte pratitelje da postavljaju pitanja, komentarišu vaše objave i šeruju sadržaj sa svojim prijateljima. Budite brzi u odgovaranju na poruke i komentare kako biste pokazali da vam je stalo do vaših kupaca i pratilaca.

Promocija proizvoda i usluga na Facebook biznis stranici

Facebook biznis stranica pruža odličnu mogućnost za promociju vaših proizvoda i usluga. Koristite opciju „Shop“ kako biste kreirali online prodavnicu direktno na vašoj stranici. Takođe, objavljujte posebne ponude, popuste i akcije kako biste privukli nove kupce i podstakli postojeće da se vrate.

Praćenje analitike i optimizacija sadržaja

Facebook vam pruža alatku za analitiku koja vam pomaže da pratite performanse vaše biznis stranice. Analizirajte metrike kao što su angažovanje publike, dosegnuće objava, klikovi na linkove i konverzije.

Na osnovu tih podataka, možete optimizovati sadržaj i strategiju kako biste ostvarili bolje rezultate.

Integrisanje Facebook biznis stranice u vašu marketinšku strategiju

Vaša Facebook biznis stranica treba biti integrisana u vašu širu marketinšku strategiju. Povežite je sa vašim veb-sajtom, e-poštom i drugim društvenim mrežama kako biste stvorili dosledan i prepoznatljiv brend na svim kanalima komunikacije. Iskoristite i plaćene reklame kako biste povećali vidljivost i dosegnuli nove potencijalne kupce.

Facebook biznis stranica je moćan alat koji vam omogućava da izgradite snažnu prisutnost vašeg brenda na društvenim mrežama. Sa pravilnim planiranjem, kvalitetnim sadržajem i interaktivnom strategijom, možete ostvariti uspešnu prisutnost na Facebooku koja će doprineti rastu vašeg poslovanja.

Neka vas klijenti pronađu brže!

Želite da pobedite konkurenciju?

Radoznali smo da čujemo vašu priču!
Čime se vaša organizacija bavi i koja je vaša misija?